# EODE/ DE PARTIJ VAN DE RUSSISCHE PRESIDENT VLADIMIR POETIN, VERENIGD RUSLAND HAALT 343 VAN DE 450 MANDATEN

Csnqk5DXgAA6fUU

EODE/ 2016 09 19/
 
De partij van de Russische president Vladimir Poetin, Verenigd Rusland (JR), heeft volgens de voorlopige resultaten meer dan drie vierde van alle zitjes behaald in het parlement. De partij haalt 343 van de 450 mandaten, aldus de centrale kiescommissie maandag in Moskou. De communisten krijgen 42 zitjes, de rechtspopulistische liberaaldemocratische partij (LDPR) 41 en Rechtvaardig Rusland 21.
 
Bij de vorige verkiezingen in 2011 behaalde de partij, die geleid wordt door de premier Dimitri Medvedev, 49 procent van de stemmen. Het nationalistische LDPR eindigt volgens de prognose op de tweede plaats met 15,3 procent en de Communistische Partij volgt met 14,9 procent. Rechtvaardig Rusland behaalde 8,1 procent.
 
De overige partijen kwamen niet boven de grens van 5 procent, die nodig is voor vertegenwoordiging in het parlement.
 
'We kunnen met zekerheid zeggen dat de partij de verkiezingen heeft gewonnen', stelde de Russische president Poetin achteraf. 'De situatie is niet makkelijk, het volk voelt dat ook. Ze willen en hopen dat de politieke situatie stabiel is.'
 
Opkomst :
De participatiegraad lag op 47,81 procent. In 2011 was dat nog 60,21 procent.
 
EODE

 

Ce contenu a été publié dans * EODE-TV, * International Elections Survey. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Les commentaires sont fermés.