# EODE-TV & EODE PRESS OFFICE/ FOSTUL MINISTRU DE EXTERNE ROMÂN ADRIAN CIOROIANU: “RUSIA FĂRĂ UCRAINA NU ESTE UN IMPERIU. CE SACRIFICIU VA TREBUI SĂ FACĂ MOLDOVA ÎN URMĂTORII ANI”

EODE PO - roumanie versus novorossiya (2014 10 09) RO 1Luc MICHEL pentru EODE Biroul de presă/

Cu PRO TV – EODE-TV/ 2014 10 09/

Rusia fără Ucraina nu este imperiu , e doar o putere regională "

– Adrian Cioroianu , fostul ministru de externe român .

România a devenit una din principalele  platforme de agresiune împotriva Rusiei în Europa de Est . Cu nostalgia " România-Mare " a 1918-1944 , Washington are un puternic instrument de manipulare a elitelor românești .

Acum, ei descoperă Brzezinski și a lui " Mare Tablă de Şah" tematică . Fostul ministru de externe român , Adrian Cioroianu, a vorbit  la emisiunea ,, După 20 de ani ,, ( la PRO TV , principalul canal românesc ) cu privire la ambițiile Rusiei în Europa de Est .

Invitat in ediţia din 5 octombrie a emisiunii " După 20 de ani " , Adrian Cioroianu a vorbit despre politica externă a Kremlinului şi despre modul în care ambiţiile imperiale ale Moscovei ar putea afecta ţara noastră " Rusia fără Ucraina nu este imperiu , e doar o putere regională " , a spus fostul şef al diplomaţiei româneşti , un citat din Brzezinski . Cu o hartă a " Novorusia " și un imens " Provocările României " pe ecran !

“Rusia-Ucraina ar putea fi un imperiu. Asta o ştie şi Putin şi din acest motiv a acceptat cu greu ceea ce s-a intamplat la Kiev din noiembrie anul trecut şi până acum. Şi tot de aceea nu putea să lase Crimeea. E ca şi cum i-ai tăia o mână unui demnitar rus. Crimeea e parte din sistemul de securitate al Rusiei în zona occidentală. Crimeea este un portavion în nordul Mării Negre”, a continuat Adrian Cioroianu, în prezent decan al Facultăţii de Istorie din Universitatea din Bucureşti.

Fostul ministru de externe a explicat şi rolul Crimeei în sistemul de apărare al Rusiei, dar şi legătura dintre aceasta şi Transnistria. “Dacă trasezi o linie din Crimeea în Transnistria iar apoi la Kaliningrad, acea linie reprezintă sistemul lor de apărare faţă de Occident. Nu cred că vor renunţa la el. De aceea nu am niciun fel de încredere că Republica Moldova va rezolva dosarul transnistrean.“ “Republica Moldova va trebui să aleagă între Transnistria şi apropierea de Bruxelles”, a conchis Cioroianu. “S-ar apropia mai uşor şi mai repede de Uniunea Europeană dacă nu ar avea această piatră de moară numită Transnistria”.

# Video al fostul ministru de externe român , Adrian Cioroianu, în emisiunea ,, După 20 de ani ,, la PRO TV: “Rusia fără Ucraina nu este un imperiu. Ce sacrificiu va trebui să facă Moldova în următorii ani »

http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/rusia-fara-ucraina-nu-este-un-imperiu-ce-sacrificiu-va-trebui-sa-faca-moldova-in-urmatorii-ani.html

 

Luc MICHEL

__________________________

www.eode.org

https://vimeo.com/eodetv/

EODE PO - roumanie versus novorossiya (2014 10 09) RO 2

Ce contenu a été publié dans * EODE Press Office, # EODE - ZONE BALKANS-BLACK SEA, # EODE - ZONE EUROPEAN UNION, # EODE - ZONE RUSSIA-CAUCASUS. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Les commentaires sont fermés.